Van kinderen tot CEO’s

De methode 5xBeterBezig bestaat uit twee duidelijke componenten:

– een goede duiding van alle aspecten van duurzaamheid

– een proces waarbij iedereen binnen een ‘community’ betrokken wordt. Dat kan een schoolklas zijn of een hele school, een dorp of wijk of een toepassing binnen een organisatie of instelling.

Daarnaast is een belangrijke kracht van 5xBeterBezig dat deze op alle niveaus ingericht kan worden. Voor kinderen van 10 jaar tot CEO’s van grote ondernemingen. De principes blijven gelijk, slechts de taal, de werkvormen en het toepassingsgebied kennen veranderingen.

5xBeterBezig leent zich dan ook uitstekend voor vraagstukken op het gebied van duurzame ontwikkeling & verandering waarbij het belangrijk is dat iedereen meedoet.

 

Toetsingsinstrument

Wanneer 5xBeterBezig is ingeburgerd, is het natuurlijk belangrijk om nieuwe ontwikkelingen daaraan te kunnen toetsen. We werken aan de ontwikkeling van een instrument dat een eenvoudig maar doeltreffend kader biedt om nieuwe ontwikkelingen te toetsen aan de uitgangspunten van 5xBeterBezig.

 

 

 

 

 

5xBeterBezig is een set spelregels die binnen alle soorten organisaties kan worden toegepast. Naast de spelregels is ook het proces een vaste waarde van de methode. De volgorde van ieder proces bestaat uit Bewustwording – Analyse huidige situatie – Actie voor de toekomst. Geschikt voor denkers & doeners; samenwerking leidt tot mooie resultaten.